Håll munnen fräsch med tips från tandläkare i Sundbyberg

Många strävar efter att få vitare tänder. Med en tandläkare i Sundbyberg kan du bleka dina tänder, och sedan följa några tips för att hålla dem vitare.

Det allra bästa är såklart att hålla tänderna vita redan när man är liten. Det är viktigt att använda sig av en mjuk tandborste när man är mindre, och många gånger även när man blivit vuxen. Oavsett om man är stor eller liten, så måste tänderna borstas varje dag, gärna två gånger om dagen, för att tänderna ska hållas fina, hela och vita. En kompetent tandläkare i Sundbyberg kan också bleka dina tänder.

Men bara för att du har blekt tänderna en gång så betyder inte det att de är automatiskt vita för resten av livet. Du måste fortfarande göra en ansträngning för att hålla dem fina. Rena tänder är friska tänder, och friska tänder fungerar som bäst. Undvik, eller åtminstone begränsa, sådant som orsakar gula tänder, eller fräter på tänderna. Det kan vara kaffe, te, läsk, fruktjuice och andra sura drycker.

Fler tips från tandläkare

Inte bara tänderna måste hållas rena, utan också tandköttet. Det är bra att använda sig av tandtråd för att hålla rent mellan tänderna, och att skölja med munskölj. Det ska ta mellan två och tre minuter att borsta tänderna vid varje tillfälle. Borsta noggrant, och se till så att du har fått med dig alla ställen. Att borsta för hårt är inte bra, så du behöver hitta en mjuk rytm för att inte slita onödigt.

Det är klokt att använda sig av föremål som är avsedda för att knäcka nötter, öppna flaskor och liknande. Att använda dina tänder till dessa små äventyrliga upptåg är onödigt, och du kan skada dina tänder rejält om du inte är försiktig. Det är också bra att använda sig av bettskena och andra skydd när du utövar sport.