Om

Fokuserar vi för mycket på vårt utseende? Det är långt ifrån någon ny fråga. Alla har – sedan urminnes tider – velat se så bra ut som det bara är möjligt. Det är ett sundhetstecken. Om man gör sitt yttersta för att se bra ut så får man så mycket tillbaka. Det är när man börjar strunta i det som man också börjar må sämre. Givetvis i kombination med annat.

Enligt oss så handlar skönhet inte enbart om smink, produkter eller om exempelvis olika behandlingar. Det handlar om att – som den slitna klyschan säger – skönheten kommer inifrån. En frisk själ och ett inre välmående är den bästa skönhetsprodukten som finns.

Därför kommer vi att fokusera mycket även på träning, på kost och på annat som bidrar till ett ökat välmående. Stress är en folksjukdom idag. Mycket av denna stress kommer från oss själva och av det faktum att vi jämför oss med andra. Kan vi lägga undan våra mobiler och skapa mer harmoni i våra vardagar? Vågar vi arbeta mindre? Klarar vi att nöja oss med det vi har snarare än att jämföra oss med vad våra kompisar har köpt, renoverat eller gjort? Det är svåra frågor och vi ska försöka komma med tankar kring dessa.

Skönhetsindustrin är en stormakt som hela tiden växer. Det handlar om mer än att bara operera brösten. Idag så finns det behandlingar mot – och för – allt. Större rumpor, mer hår på hjässan, fylligare läppar, mindre rynkor och fettborttagning. Vad fungerar, vilka metoder är säkra – och hur ska man tänka om man vill göra ett mer avancerat, och farligare, ingrepp? Vi ska titta närmare på detta.

Framförallt dock så vill vi dela med oss av vår egen kunskap. Med ett helt yrkesliv som kosmetiker, frisörer och som sköterskor på skönhetssalonger så har vi snappat upp en hel del kunskap. Den ska vi försöka förmedla vidare till dig som läsare. Välkommen!

Lina Linell