Skydda hårsäckarna mot håravfall

Det finns idag många metoder för att minska håravfall. Metoderna kan vara behandlingar gjorda med laser. Har man haft oturen att tappa en del hår kan man lösa det med hårtransplantation.

Ett land som har gjort stora framsteg inom plastikkirurgi och blivit ett land att räkna med är Turkiet. Därför vänder sig många just dit när det är dags för bland annat hårtransplantation eller PRP. Många märker en stor skillnad efter bara några månader. Men man får räkna med någonstans mellan 3-6 månader innan behandlingen visar resultat. Behandlingen används vid håravfall samt efter hårtransplantation för att stärka och förstora hårsäckarna.

Vad är PRP?

Behandlingen är något som många inte hört talas om innan det har blivit ett behov för dem.
PRP, även kallad vampyrbehandling, används inte bara vid håravfall utan även i behandlingar av ärr och solskador.

Först tar man blod från klienten. Det körs sedan i en centrifug för att separera blodplasma och vita blodkroppar från de röda. Det är i de vita blodkropparna och plasman som det viktiga ämnet finns, det som gör att håret blir starkt och börjar växa igen. Sedan injicerar man blodet på olika ställen i hårbotten. Hur många behandlingar man behöver är olika beroende på besvär.

Efter behandlingen kan man börja arbeta på en gång. Det kan uppstå en lätt rodnad men den lägger sig snart. Man bör vänta åtminstone tolv timmar innan man lägger på någon makeup. Behandlingarna kan göras i Sverige, men utomlands kan man även passa på att njuta av sol och värme.