Ge ett bättre första intryck

Det är ingen myt att det första intrycket av en människa ofta är det som består. Det har i en tid där allting går fortare, där vi blir allt mer stressade och där vi har mindre tid över för varandra blivit allt viktigare att också ge ett bra första intryck. Något som kan innebära stora problem för personer som kanske är blyga av naturen och inte beredda att ta för sig innan de lär känna andra människor. Det här gäller både i det privata livet och i yrkeslivet och tyvärr gör detta att många företag missar många duktiga personer och istället väljer någon annan som gett ifrån sig ett bättre första intryck – men som i grunden är sämre.

Dessutom – och detta är ännu värre – så baserar man numera också sitt första intryck på hur människan framför sig ser ut. Att detta sker är sorgligt och ett tecken på att vår samtid är på väg åt fel håll, men nu är det som det är och om vi fokuserar på det första intrycket så finns det några tips i hur man kan ge ifrån sig ett bättre sådant. Vi ser här ett första intryck som en slags arbetsintervju och inte något sekundkort ögonblick. Vi radar här upp dessa här nedan så blir de lättare att följa.

  • Ta i hand. Naturligtvis; ett handslag sker automatiskt och är något som alla gör. Det vi menar här är att man tar i hand – lagom hårt – och samtidigt ser personen i ögonen och memorerar dennes namn medan man själv presenterar sig. 
  • Förnamna. Det här är en klassisk härskarteknik som bland annat Göran Persson använde sig av och förfinade. Här måste du alltså vara försiktig och inte använda dig av detta för frekvent; det vi menar är att du använder namnet du hört – och memorerat – och använder detta någon gång under ert samtal. Det visar bara att du är intresserad. 
  • Le. Just ett leende är det bästa sättet att ge ett bra första intryck och det spelar ingen roll om du har dåliga- eller gula tänder. Visa att du är glad. Har du svårt att le på grund av tänderna så rekommenderar vi att du besöker en tandläkare. En tandläkare kan korrigera och rätta till det du har komplex för och en tandläkare kan – numera – också bleka dina tänder. Detta genom smärtfria och billiga metoder. Förr då man besökte en tandläkare för att bleka sina tänder så kostade det mycket pengar och gav sällan ett bra resultat. Numera får man kritvita tänder efter en behandling hos en tandläkare. Boka in och le!
  • Sträck på dig. Våga ta plats och sjunk inte ihop i stolen eller då du möter personen i fråga. Se till att du har bröstet ut och se självsäker ut. Det behöver inte handla om att du ser ut som en slags alfahanne som ska pinka in ett nytt revir – se bara till att du ser trygg ut och att du är en sådan person som vet vad du gör.
  • Klä dig rätt. Här menar vi inte att du måste visa upp något speciellt märke eller stil – se till att du har rena, hela kläder och gärna något som ser klassiskt och tidlöst ut. Stick ut på rätt sätt sätt.

Det var alltså några nycklar till hur man kan ge ett bättre första intryck. Viktigast är dock att se till att detta håller i sig även över tid. Ett första intryck innebär att du får träffa personen en gång till och det är detta möte som är avgörande om du där får fortsätta eller om du kanske givit något ännu värre – nämligen ett sista intryck.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips