Piggare utseende genom en ögonlocksplastik

Väldigt många personer har en felaktig bild av estetisk kirurgi i vilken man anser att det handlar om något vulgärt. Framför sig ser man ett ingrepp – ett osäkert sådant – där slutresultatet blir markant och att detta inte är i en positiv bemärkelse. Det man gör här är att man dels generaliserar och dels bottnar sin åsikt och sina antaganden i felaktigheter och nidbilder kring estetisk kirurgi i allmänhet och plastikkirurgi i synnerhet.

Sanningen är att de flesta ingrepp idag är säkra och så små att de knappt syns; detta enbart i en positiv bemärkelse. Med att ett ingrepp inte syns menar vi här att man exempelvis genom en ögonlocksplastik inte per definition förändrar sitt utseende utan där man snarare förädlar det.

Genom åren så tappar huden sin spänst, den förlorar sin elasticitet och detta är något som syns främst kring ögonen. Det här gör att man dels ser tröttare ut och att man dels också kan har problem med att se – detta då ögonlocken hänger över synfältet. En ögonlocksplastik innebär – kortfattat – att man med hjälp av laser (eller andra metoder)tar bort överflödig hud, att man slätar ut rynkor och att man tar bort fett som samlats kring ögonen. Det här syns i form av att patienten ser yngre, piggare och fräschare ut och det handlar således inte om något vulgärt ingrepp där hela personens ansikte förändras.

Ögonlocksplastik populärt i Stockholm

Just ett ingrepp som en ögonlocksplastik är ett tydligt tecken på ett område där acceptansen också så sakteliga börjat visa sig – särskilt i Stockholm där det dels finns flertalet kliniker som erbjuder en ögonlocksplastik och där dels också fler och fler genomfört/står inför att genomföra ingreppet – och det är naturligtvis positivt.

Det är ofta ett par pigga ögon som ger ett bra första intryck och kan man här genom professionell hjälp – med minimala risker involverade – skaffa sig dessa pigga ögon; ja, då måste man också få göra det.

Att dra all estetisk kirurgi över samma kam och se ingrepp som något förfulande är inte bara fel; det är direkt hånfullt mot de personer som de facto lider av problem som de behöver hjälp med att korrigera. Om det sedan handlar om en ögonlocksplastik i Stockholm, om ett rumplyft i Göteborg eller ett ansiktslyft på en klinik i Malmö spelar ingen roll – det är den felaktiga och fördömande uppfattningen som måste ändras kring estetisk- och plastikkirurgi.

Publicerat den
Kategoriserat som Tips